[O1] Oświetlenie wnętrza wariuje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • casper255
    Classic
    • 2010
    • 30

maksiu, byłbym wdzięczny za zapaszek :wink:
    SS, to już chyba stan, który nie przejdzie, dopóki się w tym temacie "nie dorobię" :szeroki_usmiech

A tak nawiasem mówiąc - pewnie bym jeszcze spał, ale obudził mnie bardzo realistyczny sen, w którym mój znajomy wziął ode mnie moją O1 dla swojej żony, a sam za dopłatą sprzedał mi coś z poniższego zdjęcia i powiem Wam, że w tym śnie byłem bardzo, bardzo niezadowolony z tej tranzakcji, a w zasadzie zły na to, że się na nią zgodziłem. Może to już naprawdę nawyki kapelusznika, ale ja jednak wolę Skodę niż Bawarczyka.
  • krzysiekj
    Ambiente
    • 2008
    • 108

Może temat już był ale przeszukałem i nic nie znalazłem. W moim przypadku jest taki problem, że oświetlenie raz jest raz go nie ma przy otwartych drzwiach. Generalnie jednak więcej go nie ma niż jest. Czasami potrafi się na otwartych drzwiach pojawić nagle z nieznanych przyczyn. Obecnie nie działa. Sprawdzałem już krańcówki w 3 drzwiach i w każdym są ok. Zimne luty zapobiegawczo polutowałem w każdym z 3 zamków. Został mi ostatni, ale na razie się nie zabieram bo nie wiem czy jest sens. Bo moim zdaniem jeśli to byłaby krańcówka w jakichś drzwiach to tylko w nich by się nie świeciło. A nie świeci się w żadnych. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Czy za to jest odpowiedzialny moduł komfortu i można powiedzieć, że to jego wina? Czy ma ktoś schemat elektryczny do tego obwodu światła wewnętrznego zapalanego przy otwartych drzwiach?

[ Dodano: Wto 05 Mar, 13 20:28 ]
    Gdzieś wyczytałem, że kable potrafią się utleniać w różnych miejscach i jest to wada aut z grupy VAG. Co o tym myślicie?
    www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• jawor84
      Classic
      • 2013
      • 9

Moja O1 cierpi na podobne schorzenie. Oświetlenie raz jest, raz go nie ma. Poza bagażnikiem - tam w ogóle nie działa :evil: VAG pokazał 14 błędów w module komfortu. Nie pamiętam konkretnych ale chodziło mniej więcej o to, że samochód nie widział które drzwi są otwarte a które zamknięte. Czekam aż zrobi się trochę cieplej i oddaje znajomemu do ogarnięcia. Miernik + lutownica i - mam nadzieję - jakoś to ogarnie.

Komentarz

• krzysiekj
        Ambiente
        • 2008
        • 108

Zamieszczone przez jawor84
        Moja O1 cierpi na podobne schorzenie. Oświetlenie raz jest, raz go nie ma. Poza bagażnikiem - tam w ogóle nie działa :evil: VAG pokazał 14 błędów w module komfortu. Nie pamiętam konkretnych ale chodziło mniej więcej o to, że samochód nie widział które drzwi są otwarte a które zamknięte. Czekam aż zrobi się trochę cieplej i oddaje znajomemu do ogarnięcia. Miernik + lutownica i - mam nadzieję - jakoś to ogarnie.
        U mnie na VAG'u nie ma żadnych błędów (
        www.sztutowo.com.pl

Komentarz

Pracuję...